Брудні маніпуляції "непрофесійного уряду": у ВР відреагували на роздачу грошей з бюджету

Роздача «Вовиної тисячі» є наслідком непрофесійних дій уряду, який неправильно сформував бюджеті і тепер рятує гроші від «згорання»

Перший заступник міністра економіки Олексій Соболєв уточнив, що кошти, які будуть виділені кожному українцю, мова йде про тисячу гривень, будуть переспрямовані з тих програм Мінекономіки та інших міністерств, в яких виділені кошти на цей рік не встигають освоїти до кінця року.

"Крім того, ці кошти ми точно не змогли б спрямувати на армію, адже ці кошти виділені нашими донорами в наш бюджет, і там є умова, що їх не можна пускати на військові видатки", - сказав заступник міністра.

На цю заяву відреагував народний депутат Олексій Кучеренко. За його словами, мова йде про те, що уряд просто банально непрофесійно сформував бюджет та не встиг "освоїти" десятки мільярдів коштів на якісь непотрібні бюджетні програми.

"В результати ці кошти просто "рятують" в аварійному порядку, бо згідно з бюджетним кодексом вони би просто "згоріли". Тобто повернулися би на рахунки Держказначейства. А роздати їх людям можна досить швидко. Тобто очевидна банальна профнепридатність", - відзначив Кучеренко.

При цьому нардеп переконаний, що заяви про неможливість спрямувати ці кошти на потреби ЗСУ, є банальною маніпуляцією. За його словами, гроші в загальному фонді бюджету "не марковані" і не можна визначити - це гроші донорів чи гроші платників податків.

"Просто визначально треба було їх планувати для ЗСУ та наприклад закупити дрони, яких катастрофічно не вистачає зараз на лінії фронту. А тепер навіть якщо тисячі патріотичних українців захочуть перерахувати свою тисячу на потреби ЗСУ ці кошти будуть розпорошені і, на жаль, використані не дуже ефективно", - відзначив нардеп.

Втім, нардеп визнав, що така ініціатива з роздачею тисячі гривень, є чи не єдиною можливістю для українців хоч якось виправити помилки "найбільш непрофесійного уряду всіх часів незалежності України" та хоч якось допомогти ЗСУ.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в грудні кожен українець може отримати тисячу гривень із бюджету.